HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Po požáru v zemědělské usedlosti v Pěčíně zůstala na místě jedna oběť

Požár vznikl pravděpodobně od myčky nádobí. Přes okamžitou resuscitaci se nepovedlo oživit jednoho muže. 

Včera večer (20:13) přijali operátoři na tísňové lince oznámení o požáru v zemědělské usedlosti v obci Pěčín s tím, že se v domě nachází osoba v bezvědomí. Po příjezdu hasičů na místo byl objekt zakouřen, ale samotné hoření již viditelné nebylo.Požár_Pěčín.jpg

Část hasičů zajišťovala lokalizaci a likvidaci požáru, část začala okamžitě osobu v bezvědomí resuscitovat. O záchranu se pokusili ve spolupráci s policisty i za pomoci automatizovaného externího defibrilátoru. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby pokračovali v oživování záchranáři. Všechny pokusy byly bohužel neúspěšné.

Požárem byl zasažen prostor kuchyně, myčka na nádobí shořela kompletně. Jednotky prošly prostor spolu s termokamerou, aby zkontrolovaly, zda se nenachází někde další ohniska. K hoření už však jinde nedocházelo.

Na místo byl povolán vyšetřovatel příčin požárů. Konstatoval, že požár vznikl s největší pravděpodobností od myčky nádobí. Majetková škoda byla odhadnuta asi na 300 tisíc korun. Uchráněny byly hodnoty ve výši kolem 2,7 milionu korun. Kromě oběti nebyl nikdo jiný zraněn.

Vyšetřování příčiny bude dále pokračovat. Ohledání spotřebiče, který požár zřejmě zavinil, bude probíhat ve spolupráci s odborníky z Institutu ochrany obyvatelstva v Lázních Bohdaneč.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Rokytnice v Orlických horách, Slatiny nad Zdobnicí a Pěčína.

Text: por. Mgr. Martina Götzová
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

vytisknout  e-mailem