HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Po nárazu začalo vozidlo hořet. První pomohli svědci nehody.

(16.9.2015) Od 09:40 hodin zasahují profesionální hasiči z Bystřice pod Hostýnem na místě dopravní nehody poblíž Libosvár na Kroměřížsku.  

V 09:35 hodin přijal operátor tísňové linky krajských hasičů ve Zlíně oznámení o dopravní nehodě s následným požárem, ke které došlo na komunikaci z obce Loukov směrem na Bystřici pod Hostýnem. Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem.
 
Vozidlo zn. VW Golf vyjelo mimo komunikaci, kde narazilo do kmene vzrostlého stromu, který přerazilo a zůstalo zaklíněno mezi dalšími stromy nad korytem potoku. Přeražený strom se následně skácel na havarované vozidlo. Po nárazu začalo vozidlo také v motorovém prostoru hořet. Zraněného řidiče, který se dokázal dostat z vraku vlastními silami, odtáhli svědci nehody. Ti se také za pomoci hasicích přístrojů pokoušeli požár vozidla uhasit.
 
Hned po příjezdu na místo poskytla část hasičů první pomoc zraněnému řidiči a část zahájila hašení vozidla za použití vysokotlakého proudu. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby byl zraněný řidič předán do péče záchranářů a následně transportován do nemocnice.
 
Požár, který zasáhnul přední část vozidla, zlikvidovali hasiči v několika minutách. K vyproštění vraku bylo nutné povolat na místo automobilní jeřáb profesionálních hasičů ze stanice Otrokovice. Ještě před zahájením vyprošťování museli hasiči také pořezat a odstranit kmen stromu, který ležel na havarovaném vozidle.  
 
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
           tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem