HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Po dvou závodech moravskoslezského TFA v čele Haderka a Viej, Horní Lhota letos nebude

3x tabulka. 

            Jan Haderka v kategorii do 35 let a Roman Viej v kategorii nad 35 let vedou tabulku letošního Poháru ředitele HZS MSK v TFA („Nejtvrdší hasič přežije“) po dvou ze čtyř plánovaných závodů. Uspěli jak na konci června ve Frenštátu pod Radhoštěm (okres Nový Jičín) na TFA Frenštátský mamut s výběhem po skokanském můstku, tak o uplynulém víkendu v Horní Suché (okres Karviná) na bývalé důlní věži.
 
            Oba jsou profesionálními hasiči – Jan Haderka slouží na centrální stanici HZS Zlínského kraje ve Zlíně a Roman Viej na centrální stanici HZS Moravskoslezského kraje v Ostravě-Zábřehu.
 
            Těsně za Haderkou se zařadili v tabulce kategorie A po dvou závodech druhý Martin Januš (HZS Zlínského kraje) a třetí David Řehulka (HZS Moravskoslezského kraje, ÚO Karviná). V kategorii B má za Viejem zatím bodově větší odstup druhý Adam Ryš (SDH Bohuslavice, okres Opava). O třetí místo se dělí Josef Palát (DEZA Valašské Meziříčí) a Michal Přecechtěl (HZS Olomouckého kraje), ti ale startovali pouze v jednom závodě.
 
            Dalším podnikem bude v sobotu 15. srpna 2015 „TFA Hartman“ s finálním výběhem na hráz vodní nádrže Slezská Harta (okres Bruntál). Z technických důvodů se ale bez náhrady ruší „TFA Hornolhotský železný hasič“, který byl plánován na další sobotu (22. srpna 2015).
 
            Finálovým kláním za dvojnásobek bodů do tabulky bude v sobotu 12. září 2015 „TFA Štramberská Trúba“ s výběhem na ochoz historické věže malebného městečka na Novojičínsku. Tímto se do celkového hodnocení poháru budou počítat jen tři nejlepší umístění ze čtyř závodů.
 
            V sobotu 25. července 2015 se v Horní Suché na Karvinsku konalo TFA Hornosušská věž - Memoriál Rudolfa Moldrzyka se závěrečným výběhem na bývalou důlní věž. V „mladší“ kategorii a zvítězil Martin Januš (HZS Zlínského kraje), zhruba s odstupy po pěti vteřinách skončili na druhém místě David Řehulka (HZS Moravskoslezského kraje, ÚO Karviná) a na třetím Jan Haderka.
 
            V kategorii B zvítězil v Horní Suché Josef Palát (DEZA Valašské Meziříčí), stříbrný Roman Viej a bronzový Miroslav Balada (SDH Bobrovníky, Moravskoslezský kraj).
 
            Letos se v rámci Poháru neuskuteční tradiční TFA Ostravská věž. Na tolik oblíbeném místě v Dolní oblasti Vítkovic se totiž koná v sobotu 5. září 2015 republikový šampionát v TFA.
 
            Do soutěže O pohár ředitele HZS MSK v TFA 2015 jsou (po zrušení Hornolhotského železného hasiče) zařazeny tyto jednotlivé závody:
  • sobota 20. června 2015 - TFA Frenštátský mamut (výběh po skokanském můstku)
  • sobota 25. července 2015 - TFA Hornosušská věž - memoriál Rudolfa Moldrzyka (výběh na bývalou důlní věž)
  • sobota 15. srpna 2015 - TFA Hartman (výběh na hráz vodní nádrže Slezská Harta)
  • sobota 12. září 2015 - TFA Štramberská Trúba (výběh na ochoz historické věže)

vytisknout  e-mailem