HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pátrání po vodákovi je stále neúspěšné

Hasiči na člunech znovu prohledali celý úsek řeky Ohře od Jakubova až do Klášterce. Pomáhal i policejní vrtulník, vodáka se zatím najít nepodařilo. 

 
Od dopoledních hodin prohledávali hasiči na člunech řeku Ohři. Od soboty je zde pohřešován jeden z vodáků, který se s kolegy převrátil na raftu při sjíždění jezu u Jakubova na Karlovarsku. Pátrání si hasiči rozdělili na dvě části, úsek od Jakubova do Perštejna prohledávali hasiči z Karlovarska, úsek od Perštejna do Klášterce pak hasiči z Ústeckého kraje. Na člunech pátrali podél obou břehů, na řadě míst pak vystupovali ze člunů a procházeli i všechna zákoutí řeky, kam v sobotu při zvýšené hladině voda z řeky zatékala. Po poledni přilétl pomoct při pátrání také policejní vrtulník, který monitoroval tok řeky a místa kolem obou břehů ze vzduchu. Po třetí hodině odpoledne bylo pátrání zastaveno, vodáka se bohužel nalézt nepodařilo.
 
Hasiči znovu varují před sjížděním řek při povodňovém stavu, tedy v době, kdy jsou hladiny a průtoky v řekách zvýšené. Rychlý proud a větší masa vody způsobuje zcela jiné chování člunů a lodí na hladině a i zkušení vodáci se mohou snadno dostat do problémů. Především jezy jsou za vyššího stavu hladiny a při zvýšeném průtoku velmi nebezpečné. Je tak velmi riskantní v těchto podmínkách zkoušet splout jakoukoliv řeku. Bez příslušného vybavení, především osobních ochranných pomůcek jako je plovací vesta, přilba či neoprénový nebo suchý oblek, je to přímo hazard se životem.
 
Zasahující jednotky:
 
HZS Karlovy Vary (KHA MB + člun, VEA Toyota)
JSDH Ostrov (CAS 20 Man + člun)
 
Fotogalerie ZDE:

vytisknout  e-mailem