HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Osm požárů v jeden den

Krajští hasiči museli zasahovat v úterý 7. 8. 2018 u osmi případů požárů. Oheň naštěstí nenapáchal velké škody a nikdo nebyl zraněn. 

P Zaloňov.JPGOkres Náchod

Náchod – požár – 7. 8. 14:30
Náchodští profesionální hasiči likvidovali požár suchého travního porostu v kolejišti. Požár byl velmi malého rozsahu, jednotka prolila místo vysokotlakou vodou.

Zaloňov – požár – 7. 8. 15:00
V části Horní Dolce zasahovaly čtyři jednotky hasičů u požáru strniště o rozloze asi 20x50 metrů. Událost se obešla beze škody. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře, a dále jednotky SDH Jaroměř, Velichovky a Zaloňov.

Police nad Metují – požár – 7. 8. 17:54
Broumovští profesionální hasiči vyjížděli k nahlášenému požáru osobního vozidla na úseku zvaném Pasa, na úrovni obce Hony. Automobil začal hořet po technické závadě. Požár byl nakonec uhašen před příjezdem jednotky na místo události. Škoda byla odhadnuta na 1 tisíc korun.

Okres Rychnov nad KněžnouP Bolehošť (2).jpg

Bolehošť – požár – 7. 8. 12:44
Třetí stupeň poplachu byl vyhlášen při požáru strniště u Bolehoště nedaleko Chropotínského háje. Na místě zasahovalo devět jednotek hasičů, které likvidovaly požár na ploše asi 500x300 metrů. Oheň směřoval k blízkému vzrostlému lesu, proto musely jednotky šíření požáru co nejdříve zachytit. Postup požáru se jim podařilo zastavit po několika minutách kolem 13. hodin a les zasažen nebyl. Samotné strniště prolévali hasiči vodou, kterou čerpali z blízkého koupaliště. Na místě spolupracovali s jednotkami požární ochrany také zemědělci, kteří celé požářiště oborali. Událost se obešla beze škody.
Na místě zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a Rychnova nad Kněžnou a dále jednotky SDH Týniště nad Orlicí, Třebechovice pod Orebem, Bolehošť, Opočno, České Meziříčí, Trnov a Solnice.

Dobré – požár – 7. 8. 14:50
Pět jednotek hasičů likvidovalo požár louky nedaleko obce Dobré. Hořelo na ploše asi 100x100 metrů. Navzdory větru se hasičům podařilo šíření požáru rychle zastavit. Událost se obešla beze škody. Požár byl s největší pravděpodobností zapříčiněn při zemědělských pracích.
Při události zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, podnikoví hasiči ze Škoda Auto Kvasiny a dále jednotky SDH Dobré, Dobruška a Bohdašín.

Okres Trutnov
P les, Babí.JPG
Trutnov – požár – 7. 8. 11:13
Tři jednotky hasičů zasahovaly u požáru lesního porostu a hrabanky v části Babí. Hasičům se podařilo dostat se se zásahovou technikou co nejblíže místu požáru a dále natáhli dopravní vedení. Po uhašení bylo zjištěno, že požár způsobil škodu na stromech. Ta byla vyčíslena asi na 15 tisíc korun, přičemž se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi 150 tisíc korun. Příčinou požáru bylo s největší pravděpodobností nedbalostní jednání. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dále jednotky SDH Žacléř a Trutnov-Horní Staré Město.

Trutnov – požár – 7. 8. 14:04
U požáru listí menšího rozsahu v části Za Komínem zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolné jednotky z Trutnova-Horního Starého Města a Mladých Buků. Hořelo v blízkosti vodní elektrárny u školy. Oheň mírně poškodil pletivový plot, ale celkově se událost obešla beze škody.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

P Bolehošť (1)

P Bolehošť (1) 

Detailní náhled

P Bolehošť (2)

P Bolehošť (2) 

Detailní náhled

P Bolehošť (3)

P Bolehošť (3) 

Detailní náhled

P Dobré (1)

P Dobré (1) 

Detailní náhled

P Dobré (2)

P Dobré (2) 

Detailní náhled

P les, Babí

P les, Babí 

Detailní náhled

P Zaloňov

P Zaloňov 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem