HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Osm desítek zasahujících u cvičení IZS v Kopřivnici s nebezpečnou látkou

Osm desítek osob z řad hasičů (56), Policie ČR (18) a zdravotníků ZZS MSK (6) se zapojilo v úterý 1.10.2019 odpoledne v Kopřivnici, místní části Lubina (okres Nový Jičín) do taktického cvičení složek IZS, zaměřeného na odstraňování následků po dopravní nehodě dodávkového automobilu a cisterny převážející nebezpečnou látku, a to na silnici II/464. Bylo zde celkem osm zraněných.

Hasiči po průzkumu místa mimořádné události vyprošťovali zraněné osoby z havarovaných vozidel, zastavili a likvidovali únik nebezpečné látky z automobilové cisterny a zachytávali olejovou skvrnu na nedaleké řece Lubině. Také třídili zraněné osoby metodou START a poskytovali jim předlékařskou pomoc.

Cvičilo zde i v protichemických oblecích celkem sedm jednotek hasičů – dvě profesionální z HZS Moravskoslezského kraje (stanice Nový Jičín a Bílovec) a pět dobrovolných – Kopřivnice, Kopřivnice-Lubina, Frenštát pod Radhoštěm, Studénka a Příbor.

Policie se starala o zajišťování veřejného pořádku a bezpečnosti v prostoru nehody a jejím blízkém okolí, usměrňování a řízení dopravy. ZZS MSK třídila zraněné osoby metodou START a ošetřovala je na místě nehody.

Před zahájením cvičení členové Českého červeného kříže z Ostravy velmi věrně namaskovali figuranty s imitací různých druhů zranění – např. pneumotoraxu, otevřené zlomeniny nohy, tepenného krvácení aj.

Odkazy do noveho okna

cviceniDNunikKoprivnice (1 NJ)

cviceniDNunikKoprivnice (1 NJ) 

Detailní náhled

cviceniDNunikKoprivnice (2)

cviceniDNunikKoprivnice (2) 

Detailní náhled

cviceniDNunikKoprivnice (3)

cviceniDNunikKoprivnice (3) 

Detailní náhled

cviceniDNunikKoprivnice (4)

cviceniDNunikKoprivnice (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem