HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Územní odbor Bruntál

Územní odbor Bruntál
Zeyerova 15
79201 BRUNTÁL
Elektronická adresa pro doručování dokumentů: podatelna (zavinac) hzsmsk.cz
Kontaktní e-mail: msk.sekretariat.br (zavinac) hzscr.cz
Tel.: +420 950 740 011

Ředitel územního odboru
plk. Ing. Jiří Patrovský
Tel.: +420 950 740 011

Mapa ÚO Brutnál

 


Zeyerova 15br.jpg
792 01 Bruntál

Velitel stanice : mjr. ing. Jiří Kárník
Evidenční číslo : JPO - 811010

Typ stanice a předurčenost k záchranným pracím: C1-C-S




Historie stanice, založení

Stanice se začala stavět v roce 1986 a slavnostně byla otevřena v únoru 1994. V areálu stanice se nachází heliport a středisko záchranné služby.

Hasební obvod stanice


Andělská Hora, Bílčice, Bruntál, Dětřichov nad Bystřicí, Dlouhá Stáň, Dvorce, Horní Benešov, Horní Životice, Karlovice, Křišťanovice, Leskovec nad Moravicí, Lomnice, Ludvíkov, Mezina, Milovice nad Opavou, Moravskoslezský Kočov, Moravský Beroun, Nová Pláň, Nové Heřmínovy, Oborná, Razová, Roudno, Rudná pod Pradědem, Staré Heřmínovy, Staré Město, Světlá Hora, Svobodné Heřmanice, Široká Niva, Václavov u Bruntálu, Valšov, Vrbno pod Pradědem.


V hasebním obvodě stanice jsou všechny druhy specifických objektů : zástavba rodinných domků, nízkopodlažní budovy, výškové budovy 8-11. patrové, řadové garáže, školy a školky, budovy se sníženou schopnosti pohybu osob (domovy důchodců, domy s pečovatelskou službou), nemocnice NsP v Bruntále. Na území hasebního obvodu se nacházejí výrobní podniky OSRAM a.s., Alfaplastik, Dřevařské závody, dále supermarkety Billa, Lidl. Hasební obvod stanice protíná silnice I.třídy č.11. a č.45. s řadou benzínových a LPG stanic. V hasebním obvodu stanice se nachází vodní dílo Slezská Harta.
 

vytisknout  e-mailem