HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Oheň zničil přístavek hospodářské budovy

Hasiči zamezili rozšíření požáru na další část stavení a asistovali při ošetření popáleného muže.  

   Dnes 11.8. před desátou hodinou dopolední byl na operační středisko Královéhradeckých hasičů nahlášen požár hospodářského objektu v obci Libřice mezi Hradcem Králové a Jaroměří.
   Na místo byly povolány celkem čtyři jednotky hasičů, konkrétně profesionální hasiči z Hradce Králové a Jaroměře a dále jednotky sboru dobrovolných hasičů z Černilova a Libřic. Po příjezdu hasiči průzkumem zjistili, že se jedná o požár zděného přístavku o rozměrech zhruba třikrát tři metry u stodoly rodinného domu. Přestože dům není trvale obývaný, v době příjezdu jednotek na místo se zde zdržoval uživatel objektu, který v přístavku manipuloval s ohněm a pravděpodobně vlastní nedbalostí požár založil.
   Hasiči muže odvedli stranou od budovy a protože byl popálený na hlavě, provedli předlékařské ošetření a později jej předali do péče zdravotnické záchranné služby. Zároveň se věnovali intenzivnímu hašení přístavku a podařilo se jim nejenom uhasit požár, ale také zabránit jeho rozšíření na hospodářskou a obytnou část stavení. Ohněm bylo zničeno vnitřní vybavení (nábytek, nářadí, užitné předměty) a dále strop a střecha přístavku. Odhadovaná škoda byla stanovena na padesát tisíc korun.


Text: mjr. Mgr. Ondřej Sezima (HZS Královéhradeckého kraje)
Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Libřice4

Libřice4 

Detailní náhled

Libřice3

Libřice3 

Detailní náhled

Libřice2

Libřice2 

Detailní náhled

Libřice1

Libřice1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem