HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Odborná příprava hasičů s velkokapacitním čerpadlem

V úterý 18. května se uskutečnil výcvik kladenských a stochovských profesionálních hasičů na Turyňském rybníku nedaleko obce Kamenné Žehrovice na Kladensku. 

Námětem výcviku byla práce s velkokapacitním čerpadlem HFS SOMATI. Mobilní modulární zařízení s pohonem a čerpadlem je určeno pro dálkovou dopravu vody, samozřejmostí je i možnost odčerpat velké množství vody ze zaplavených oblastí. Toto zařízení při maximálním výkonu přečerpá 8000 litrů za minutu. Je tak bezesporu užitečným pomocníkem při náročných zásazích, kdy je zapotřebí dostávat na místo události velké množství hasební vody. Použito bylo například při loňském požáru štěpky u Rožmitálu pod Třemšínem v okrese Příbram.

Na Záplavách, jak se Turyňskému rybníku přezdívá, tak hasiči celé dopoledne procvičovali práci s čerpadlem a jeho správné a rychlé sestavení. Nutno podotknout, že v minulých dnech i v některých částech Středočeského kraje hrozily povodně a právě i při takových událostech je možné Somati použít, proto jsou takové výcviky nezbytné. Součástí odborné přípravy byl také výcvik ovládání malého nafukovacího člunu. Hasiči tím zvyšují svou odbornou způsobilost a získávají širší spektrum možností jak pomoci potřebným.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - Somati 1

001 - Somati 1 

Detailní náhled

002 - Somati 2

002 - Somati 2 

Detailní náhled

003 - Somati 3

003 - Somati 3 

Detailní náhled

004 - výcvik hasičů na člunu

004 - výcvik hasičů na člunu 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem