HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční požár zcela zničil chalupu a přilehlou stodolu v Havlovicích na Trutnovsku

Událost se obešla bez zranění. 

   V úterý dne 24.10. půl hodiny po půlnoci byl na operační středisko Královéhradeckých hasičů oznámen požár chalupy v obci Havlovice na Trutnovsku.
   K události vyjeli profesionální hasiči z požární stanice Trutnov a dobrovolní hasiči z Havlovic, Úpice a Hajnice. Při příjezdu jednotek na místo byla již chalupa o půdorysných rozměrech asi desetkrát deset metrů a přilehlá stodola zcela v plamenech. Hasiči s těžkou mobilní technikou museli nejprve překonat náročný terén, protože objekt se nacházel v odlehlé lokalitě a příjezdová cesta byla bahnitá po deštivém počasí.
   Po druhé hodině ranní měli již hasiči požár uhašený a následně už vyhledávali a dohašovali pouze skrytá ohniska. Na místo se dostavil hasičský vyšetřovatel, který ohledáním místa požáru a šetřením jeho příčiny zjistil, že požár vznikl na stropním trámu, který se nacházel v těsné blízkosti plechového kouřovodu kachlových kamen. Dlouhodobým působením sálavého tepla došlo ke vznícení tohoto trámu a požár se následně rozšířil na dřevěnou stropní konstrukci a do půdního prostoru. Neblahou roli při pokročilém rozvoji požáru sehrála také skutečnost, že v době vzniku požáru se v budově ani její blízkosti nikdo nenacházel a svědek tak nahlásil událost až zhruba hodinu po samotném vzniku požáru.    
   Požárem byla zcela zničena celá chalupa, vnitřní vybavení objektu a také přilehlá stodola. Přímá škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na částku ve výši asi sedmi set tisíc korun. Při události nebyl nikdo zraněn. Na místě zůstala až do úterního rána místní jednotka hasičů z Havlovic, která zajišťovala dohled nad požářištěm.
     
Text: por. Libor Halouzka, DiS., mjr. Mgr. Ondřej Sezima
Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Havovice5

Havovice5 

Detailní náhled

Havlovice4

Havlovice4 

Detailní náhled

Havlovice3

Havlovice3 

Detailní náhled

Havlovice2

Havlovice2 

Detailní náhled

Havlovice1

Havlovice1 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem