HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční požár statku v Ovčárech likvidován ve druhém poplachovém stupni

Sedm minut po jedné hodině noční přijal v sobotu 8. dubna 2017 operátor tísňové linky středočeských hasičů informaci o požáru hospodářského stavení v obci Ovčáry na Mělnicku. 

Podle poplachového plánu k místu události vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Stará Boleslav, Mělník a Neratovice a jednotky SDH Ovčáry a Všetaty.

V době příjezdu první jednotky byla budova o rozměrech přibližně 50 x 10 metrů už z větší části v plamenech. Hasičům se podařilo z přízemí hořícího objektu evakuovat asi třicet prasat a dva kusy skotu. Velitel zásahu následně vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu – k požáru tak postupně vyjely dobrovolné jednotky obcí Brandýs nad Labem, Byšice, Kly, Kostelec nad Labem, Líbeznice, Neratovice, Stará Boleslav, Sudovo Hlavno a Veleň.

Požářiště bylo rozděleno na dva bojové úseky. Hasičům v dýchací technice se pomocí několika C proudů a výškové techniky podařilo požár lokalizovat krátce po druhé hodině. Vzhledem k tomu, že na půdě bylo uskladněno větší množství sena, které bylo nutné vyskladnit a dohasit, trvala tato práce až do dopoledních hodin. Hasičům hodně pomohlo nasazení těžké techniky, což alespoň částečně zjednodušilo náročné dohašování.

Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování. Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na 350 tisíc korun, včasným zásahem se hasičům podařilo uchránit hodnoty za jeden milion korun.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem