HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční požár půdy v centru Opavy s evakuací 70 osob

            Dvě jednotky hasičů zasahovaly v noci na neděli 20.11.2016 v centru Opavy u požáru půdního prostoru třípodlažní budovy s restaurací, diskotékou a kasinem. Ze všech tří pater zakouřené budovy včas uniklo do bezpečí po výzvě personálu 70 osob, požár s předběžně odhadovanou škodou 500 tisíc korun se obešel bez zranění.

            Hořelo v půdním prostoru (rozměry cca 13 x 7 metrů), včetně konstrukce střechy z vnitřní (spodní) strany a uskladněného materiálu na půdě. Požár zpozorovali kolemjdoucí, kteří si všimli kouře, vycházejícího ze střechy. Operační středisko hasičů o něm bylo informováno krátce před sobotní 23. hodinou.

            Na Náměstí Republiky vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Opava, včetně výsuvného automobilového žebříku AŽ 37 Metz, společně s ní jednotka dobrovolných hasičů Opava-Kylešovice. Prostor půdy byl silně zakouřen. Hasiči dostali požár pod kontrolu za tři čtvrtě hodiny, uhasili jej za dalších 13 minut.  Také odvětrávali půdní prostor dírou ve střeše, kterou museli vytvořit, protože ve střeše nebyla žádná střešní okna.

            Na půdě se nacházejí elektrické rozvody a trafa, která slouží k osvětlení neonů a reklamy vně budovy. Došetřením za světla byla potvrzena předpokládaná příčina – technická závada na elektroinstalaci kabelů pro osvětlení venkovní fasády (neonová reklama).  

            Na předběžně odhadované škodě půl milionu korun se podílí poškození střešní konstrukce, půdního prostoru a elektrických zařízení ohněm a kouřem a také prasklá voda v domě.

 

Odkazy do noveho okna

pozarpudaevakuaceOpava (1)

pozarpudaevakuaceOpava (1) 

Detailní náhled

pozarpudaevakuaceOpava (2)

pozarpudaevakuaceOpava (2) 

Detailní náhled

pozarpudaevakuaceOpava (3)

pozarpudaevakuaceOpava (3) 

Detailní náhled

pozarpudaevakuaceOpava (4)

pozarpudaevakuaceOpava (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem