HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Noční nehoda kamionu zastavila na dvě hodiny provoz na dálnici D1

Dne 27. ledna 2015 v 00:16 hodin došlo na 31. km dálnice D1 ve směru z Brna do Prahy vzhledem k nepříznivým klimatickým podmínkám k dopravní nehodě kamionu s rumunskou registrační značkou. 

Nákladní automobil převážející náhradní díly pro motorová vozidla skončil zaklíněný ve svodidlech za pravou krajnicí vozovky nad desetimetrovým srázem, přičemž došlo k proražení palivové nádrže a následnému úniku cca 400 litrů motorové nafty. Vozidlo zároveň zablokovalo dva jízdní pruhy dálnice.

Na místo se postupně dostavily jednotky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ze stanice HZS Benešov a stanice HZS Vlašim. Jednotka SDH Zdislavice byla povolána k záloze na stanici HZS Vlašim. Po provedeném průzkumu bylo zamezeno dalšímu úniku motorové nafty, byl proveden zásyp sorbentem a byly nasazeny sorpční hady v přilehlém potoce. Prostřednictvím Krajského operačního a informačního střediska HZS Středočeského kraje byla po dohodě s pracovníkem České inspekce životního prostředí povolána odborná firma DEKONTA, a.s., pro likvidaci kontaminovaného prostředí. Pomocí vozidel specializované vyprošťovací společnosti pak byla uvolněna komunikace a po dvou hodinách obnoven provoz na dálnici jedním pruhem.

Výše škod bude vyčíslena po provedené sanaci okolí mimořádné události.

mjr. Ing. Lukáš Fousek
řídící důstojník ÚO Benešov
HZS Středočeského kraje
 

vytisknout  e-mailem