HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda ochromila hlavní tah na Slovensko. Aktualizace: foto

(22.8. 2018) Krátce po půl druhé odpolední vyhlásil operační důstojník poplach profesionálním hasičům ze stanice Uherský Brod a dobrovolným hasičům ze Starého Hrozenkova a vyslal je na silnici I/50 ve směru na Slovensko, kde se stala vážná dopravní nehod. 

Po příjezdu na místo hasiči průzkumem zjistili, že se zde střetla dvě osobní vozidla a v každém z nich jely tři osoby. Zranění utrpělo všech šest osob, z toho dva lidé zranění těžké. Hasiči poskytli zraněným osobám předlékařskou péči a dále spolupracovali s přivolanými záchranáři. Na místo byly vyslány celkem tři sanitní vozy, které zraněné osoby převezly do okolních nemocnic. Hasiči dálé obousměrně uzavřeli komunikaci pro přistání vrtulníku, který přiletěl pro jednu těžce zraněnou osobu a transportoval ji do nemocnice v Brně. Po odletu vrtulníku byla komunikace průjezdná pouze kyvadlově přes místní bistro, a to až do ukončení šetření státními policisty.

Hasiči taktéž u obou vozidel provedli protipožární opatření a auta zajistili proti úniku provozních kapalin. Po ukončení policejního vyšetřování uklidili hasiči komunikaci od střepů a úlomků z vozidel a vrátili se zpět na svou základnu.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem