HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Náchodští hasiči cvičili na Rozkoši záchranu osoby, pod kterou se propadl led

Mrazivé počasí a zamrzlé vodní plochy jsou ideální pro výcvik netradiční zásahové činnosti, jako je záchrana osoby, pod kterou se probořil led. Směna A náchodských profesionálních hasičů realizovala takový výcvik v rámci pravidelné odborné přípravy na vodní nádrži Rozkoš v úterý 5. 2. 2019. 

Hasiči si zopakovali taktické postupy a samotnou záchranu procvičili prakticky za použití technických prostředků. Vyzkoušeli si také improvizované způsoby záchrany pouze v zásahovém obleku, samozřejmě za použití bezpečnostních prostředků.

Vodní nádrž Rozkoš je hojně navštěvovaná nejen v létě, ale během zimních měsíců, kdy vodní hladina zamrzne, ji vyhledávají také bruslaři. Právě zde se odehrál jeden z loňských zásahů, kdy hasiči  zachraňovali dvě osoby, pod kterými se daleko od břehu propadl led. V místě, kde cvičila náchodská jednotka, byla tloušťka ledu tentokrát dostatečně silná, ale nemusí tomu tak být na celé vodní ploše. Proto by měli být všichni při pohybu na přírodním ledu maximálně opatrní a dodržovat doporučení hasičů i záchranářů.

Text: ppor. Josef Hlaváček, velitel čety a Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Náchod (1).jpg

Odkazy do noveho okna

Náchod (1)

Náchod (1) 

Detailní náhled

Náchod (2)

Náchod (2) 

Detailní náhled

Náchod (3)

Náchod (3) 

Detailní náhled

Náchod (4)

Náchod (4) 

Detailní náhled

Náchod (5)

Náchod (5) 

Detailní náhled

Náchod (6)

Náchod (6) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem