HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na Smíchovské náplavce společně cvičili profesionální a dobrovolní hasiči obsluhu velkoobjemových čerpadel

Ve dnech 31. května až 1. června 2017 proběhl v prostoru Smíchovské náplavky v Praze 5 mezi Jiráskovým a Palackého mostem společný výcvik příslušníků Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy a členů jednotek sboru dobrovolných hasičů hl. m. Prahy předurčených pro plnění úkolů ochrany obyvatelstva.

3 DSCF0325.jpg

Výcvik zorganizoval odbor ochrany obyvatelstva a krizového řízení HZS hl. m. Prahy a byl zaměřen především na zaškolení nových obsluh a seznámení s taktikou nasazení v místě zásahu velkoobjemového čerpadla MČS 400 Sigma, velkokapacitního čerpadla HFS Hydrosub 150 Somati a motorových kalových čerpadel PH 2400, které má Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy jako pohotovostní zásoby svěřen do ochraňování od SSHR. Na místě společného výcviku byl zároveň nasazen kontejner nouzového přežití, jako týlové zázemí výcviku a automobilový nosič kontejnerů Scania G 440, které jsou taktéž pohotovostními zásobami.

Výcvikem, který vedli lektoři z řad HZS hl. m. Prahy, ale i HZS Plzeňského a HZS Středočeského kraje či lektoři přímo z dodavatelských firem, prošlo v různém rozsahu 96 příslušníků HZS hl. m. Prahy a 45 členů jednotek sboru dobrovolných hasičů Běchovice, Březiněves, Kolovraty, Řepy, Suchdol a Zličín.

2 DSCF0365.jpg

Kompletní fotogalerie na https://goo.gl/photos/SPu8JrHzYM2EnsGW7

Díky patří všem zúčastněným, všem, kdo realizaci výcviku umožnil a zejména pak lektorům za velké množství vynaloženého času a energie. 

mjr. Mgr. Michal Friedrich
Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy
vedoucí oddělení krizového řízení

vytisknout  e-mailem