HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na Opavsku hořela pila, v celém Moravskoslezském kraji kontejnery

Největším požárem v Moravskoslezském kraji z hlediska rozsahu i škody byl v noci ze Silvestra na Nový rok požár střechy objektu pily v Dolních Životicích (okres Opava), a to v místní části Hertice. Vedle toho v MS kraji hořely na přelomu starého a nového roku více než dvě desítky plastových i plechových kontejnerů na tuhý komunální odpad. Požáry se obešly bez zranění. Nedá se zatím uvést, zda v některých případech mohly za oheň rachejtle či výbušniny
 
Operační středisko hasičů bylo o požáru sedlové střechy pily v Herticích informováno zhruba půl hodiny před silvestrovskou půlnocí. Na místo vyjelo pět jednotek hasičů, celkem sedm cisteren. Vedle jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Opavě to byly čtyři jednotky dobrovolných hasičů – Dolní Životice, Litultovice, Melč a Opava-Komárov.
 
Hořela polovina dřevěné sedlové střechy zděného objektu, jehož celkový půdorys je 35 x 12 metrů. Hasiči dostali oheň pod kontrolu asi za hodinu, pak jej dohasili. Na místě zůstala kolem druhé hodiny ranní pouze jednotka dobrovolných hasičů z Dolních Životic, která bude hlídat požářiště až do středečního rána.
 
Celková škoda byla předběžně odhadnuta na 200 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.
 
Od silvestrovských 18:00 hodin do zhruba čtyř hodin Nového roku (tj. za 10 hodin) hořelo v Moravskoslezském kraji celkem 26 plastových či plechových kontejnerů na odpadky – v okrese Ostrava-město celkem deset, v okrese Frýdek-Místek sedm, na Karvinsku šest, po jednom v okresech Nový Jičín, Opava a Bruntál.
Odkazy do noveho okna

pozarpilastrechaDolniZivotice (OP) (2)

pozarpilastrechaDolniZivotice (OP) (2) 

Detailní náhled

pozarpilastrechaDolniZivotice (OP) (3)

pozarpilastrechaDolniZivotice (OP) (3) 

Detailní náhled

pozarpilastrechaDolniZivotice (OP) (4)

pozarpilastrechaDolniZivotice (OP) (4) 

Detailní náhled

pozarpilastrechaDolniZivotice (OP) (5)

pozarpilastrechaDolniZivotice (OP) (5) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem