HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na kutnohorském nádraží vzplanul starý dřevěný objekt

Nečekaná podívaná se naskytla turistům, kteří v neděli 14. května přijeli po ránu vlakem do Kutné Hory za památkami města. Přímo na nádraží sledovali zásah hasičů. 

Požár starého dřevěného objektu o půdorysu 20 x 10 metrů byl na Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje oznámen v 8.21 hodin. K události vyjeli profesionální hasiči z Kutné Hory a Čáslavi, jednotka Hasičské záchranné služby Správy železniční dopravní cesty z Nymburka a dobrovolné sbory obcí Malešov, Malín a Nové Dvory.

Hasiči v dýchací technice nasadili na zdolání plamenů několik vodních proudů a za čtyřicet minut požár lokalizovali. Zároveň se snažili zabránit dalšímu rozšíření ohně na přilehlou budovu, což se jim včasným nasazením sil a prostředků podařilo. V další fázi zásahu se jednotky zaměřily na rozebírání střešní konstrukce, kde bylo pod plechovou krytinou ukryto mnoho menších ohnisek, která ihned dohašovaly.

Na místě byla také zdravotnická záchranná služba, která však nakonec nebyla potřeba. Bezdomovec, který se uvnitř v době vzplanutí drážního objektu nacházel, stačil včas bývalý přízemní sklad opustit bez zranění.

Likvidaci požáru oznámil velitel zásahu operačnímu středisku půl hodiny po poledni. Přímé škody byly vyčísleny na 300 tisíc korun, uchránit se hasičům podařilo majetek za přibližně 200 tisíc. Příčina vzniku požáru je ve stádiu vyšetřování, ale nejpravděpodobnější verzí je nedbalost.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem