HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na Krchlebské věži kraloval Jakub Pěkný z HZS Ústeckého kraje

V sobotu 2. června proběhl v Krchlebech nedaleko Čáslavi 17. ročník soutěže ve výstupu do čtvrtého podlaží cvičné věže pomocí jednohákového žebříku „Krchlebská věž“. 

V rámci slavnostního zahájení předal ředitel HZS Středočeského kraje plk. Ing. Miloslav Svatoš šesti příslušníkům územního odboru Kutná Hora medaile za věrnost.

Služební medaile HZS ČR „Za věrnost II. stupně“:
pprap. Josef Kunášek
pprap. František Nekvinda
nstržm. Ladislav Trpišovský

Služební medaile HZS ČR „Za věrnost III. stupně“:
pprap. Martin Drahota
pprap. Martin Kupera
pprap. Václav Říha

Závodu se zúčastnilo 97 soutěžících z celé České republiky. Startovní pole exhibičně doplnila Adriana Janíčková z SDH Partultovice, která patří už několik let do českého reprezentačního týmu v požárním sportu, kde právě věž je její doménou. Už tradičně byla Krchlebská věž úvodní disciplínou krajské soutěže, která bude mít pokračování ve dnech 23. a 24. června na Městském stadionu Sletiště v Kladně, kde proběhnou ostatní disciplíny společně s dobrovolnými hasiči.

Vítězem letošního ročníku se stal Jakub Pěkný z HZS Ústeckého kraje, který po vzájemných soubojích v rozbězích porazil kolínského Vladislava Filipa. Nejlepší středočeský borec tak celkově obsadil druhou příčku. Jakub Pěkný také jako jediný pokořil hranici 14 sekund, když ve druhém kole zastavil časomíru na hodnotě 13,89 s. V součtu s časem z prvního kola (14,08) tak získal letošní prvenství, když se opět jako jediný dostal po 28 sekund. Bronz v Krchlebech vybojoval David Dopirák z Domažlic.

Cenu pro nejlepšího „domácího“ závodníka Kutnohorska získal Milan Tůma, který obsadil celkově sedmé místo. V kategorii veteránů nad 40 let si první cenu odvezl do Libereckého kraje Martin Kulhavý. Doplňkový závod štafet dvojic vyhrál Jakub Pěkný společně s Václavem Novotným z Královéhradeckého kraje.

Atmosféru závodu zachytila reportérka PRAHA TV Lucie Sinková:

Kompletní výsledky v příloze!

                                                                               mjr. Ing. Pavel Říha
vedoucí pracoviště IZS a služeb
ÚO Kutná Hora

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem