HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na dálnici u Mladé Boleslavi se převrátilo nákladní auto

V úterý 25. dubna krátce před půl čtvrtou odpolední byl vyhlášen poplach profesionální jednotce z Mladé Boleslavi na událost dopravní nehoda s vyproštěním, která se stala na 46. kilometru dálnice D10 ve směru z Turnova do Prahy. 

Na místo byly vyslány dvě cisterny a vyprošťovací automobil. Z mladoboleslavské stanice vyrazil také velitel čety s řídícím důstojníkem územního odboru a vyšetřovatelem. Později byl k nehodě povolán ještě kontejner.

Podle prvotního ohlášení šlo o převrácený nákladní automobil, pod kterým byla údajně uvězněna osoba. Po příjezdu jednotky bylo toto průzkumem naštěstí vyloučeno; na místě se nacházel pouze nezraněný řidič, který havarované vodidlo opustil sám.

Zasahující hasiči provedli kontrolu unikajících kapalin a k události povolali speciální odtahovou službu. Před převrácením vozidla na kola bylo potřeba vyložit náklad rolí geotextilie. Za tímto účelem byl na místo přivolán kontejnerový nosič s vanou, do které byl náklad přeložen. Poté bylo provedeno převrácení vozidla a jeho odtah. Tím byla dálnice uvolněna ve všech pruzích.

Kromě hasičů na místě dále zasahovala posádka zdravotnické záchranné služby a také dvě policejní hlídky, které usměrňovaly průjezd kolem nehody. Během vyprošťovacích prací byla dálnice na nezbytně nutnou dobu zcela uzavřena.

por. Ing. Michal Macoun
HZS Mladá Boleslav

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem