HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na dálnici D10 shořel v sobotu večer autobus Karosa

V sobotu 6. srpna po 21. hodině byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje oznámen požár autobusu na dálnici D10 na 56. kilometru ve směru z Prahy do Turnova.  

Na místo vyjela technika ze stanic Mnichovo Hradiště a Mladá Boleslav. U požáru zastavilo náhodně projíždějící vozidlo celní správy, jehož příslušníci usměrňovali dopravu. Při příjezdu hasičů na místo byl celý autobus zasažen požárem - rozvoj požáru u dopravních prostředků je vzhledem k množství hořlavých látek velmi rychlý. V té době byli všichni cestující včetně řidičky nezraněni mimo ohrožení požárem nebo zplodinami hoření. V autobusu cestovalo celkem 19 osob. Hasiči dostali plameny pod kontrolu za dvacet minut od příjezdu první jednotky.

V průběhu hasebních prací byla jedna cestující s doprovodem transportována záchrannou službou do nemocnice s podezřením na psychický šok. Následně probíhalo dohašování a jímání unikajících provozních kapalin. Do příjezdu odtahového automobilu a provedení nezbytného úklidu byla dálnice ve směru na Turnov na téměř čtyři hodiny uzavřena. Hlídka Policie ČR odkláněla vozidla na exitu 53 u Bakova nad Jizerou na starou silnici.

Pro cestující byl přistaven speciální hasičský evakuační autobus z Mladé Boleslavi, který je odvezl na bezpečné místo k čerpací stanici u Mnichova Hradiště, kde si přestoupili do náhradního autobusu přepravní firmy.

Příčinu požáru vyšetřovatel stanovil jako technickou závadu v motorovém prostoru, na autobusu Karosa LTC 955 vznikla požárem škoda 300 tis. Kč.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem