HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na Benešovsku se uskutečnilo cvičení složek IZS s větším počtem zraněných

V pátek 5. května v 10.00 hodin byla velitelem benešovské stanice mjr. Mgr. Jiřím Černovským nahlášena na tísňovou linku 112 dopravní nehoda autobusu s větším počtem zraněných osob poblíž obce Bořenovice. 

K události zamířily všechny tři základní složky integrovaného záchranného systému Středočeského kraje, které ovšem dopředu věděly, že se jde o taktické cvičení zaměřené na spolupráci jednotek u nehody s velkým počtem zraněných lidí.

Profesionální hasiči ze stanic Benešov a Vlašim společně s dobrovolnými sbory obcí Postupice, Chotýšany a Teplýšovice se postupně zapojili nejprve do roztřídění a označení zraněných osob pomocí metody START, následně do jejich vyproštění z autobusu a poté pomohli zdravotnické záchranné službě při ošetřování a při simulovaném transportu osob do sanitních vozidel.

Poté bylo cvičení ukončeno a následovalo krátké vyhodnocení. V rámci odborné přípravy jednotek SDH se celá akce opakovala, když si dobrovolné jednotky předurčené na dopravní nehody tuto událost vyzkoušely také.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem