HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mistrovství ČR v disciplínách TFA

(14.09.2023) Nejtvrdší hasiči soutěžili v Olomouci. 

Jubilejní 10. ročník Mistrovství České republiky v disciplínách TFA – Nejtvrdší hasič přežije se v letošním roce konal ve čtvrtek 14. září 2023 v Olomouci, a to před budovou Olomouckého kraje a Regionálního centra Olomouc. Závodníci se utkali v individuální i štafetové soutěži.

4.jpg
 

Na start se postavilo celkem 73 profesionálních hasičů. S časem i technickými úkoly bojovali ti nejlepší borci z republiky. Mnozí z nich excelují také v tvrdé konkurenci v zahraničí, a to včetně našeho zástupce, kterým bezesporu je Jan Haderka. Jednalo se tak o divácky atraktivní soutěž nabitou elitními sportovními výkony.

HZS Zlínského kraje zde měl své zástupce. Reprezentanti ve složení Patrik Doležel, Matěj Beníček, Petr Smilek, Martin Januš, Martin Hruška a Jan Haderka se ve velké konkurenci dalších soutěžících neztratili a ve svých kategoriích předvedli kvalitní výkony. 

V nejvíce obsazené kategorii A se na 11. místě umístil Matěj Beníček, na 14. příčce Patrik Doležel a 16. místo obsadil Jan Haderka, který se tak po operaci dostává opět do formy. V kategorii B jsme měli dva závodníky, a to Petra Smilka, který se umístil na 9. místě a Petra Sladkého, jehož výsledky ho umístily na 15. příčku. V kategorii C jsme měli pouze jednoho zástupce, a to Martina Hrušku, který se umístil na 5. místě. S výsledky jednotlivců se tak družstvo HZS Zlínského kraje umístilo ve středu výsledkové tabulky, a to na 6. místě.

Děkujeme našim reprezentantům za krásné výsledky a vítězům dnešního dne gratulujeme!

7.jpg
 

Všichni soutěžící absolvovali čtyři úseky náročné na fyzickou kondici a simulující svým pojetím náročné podmínky u ostrých zásahů. Jednalo se o:

1. úsek – Běh s požárními hadicemi

Po startu soutěžící běžel k připravené požární stříkačce, na ni napojil dvě hadicová vedení, která následně uchopil za proudnice a rozvinul je. Smotal dvě hadice, které odnesl do boxu. Žádná část hadice nesměla přesahovat půdorys boxu.

2. úsek – Hammer box, tunel, figurína a bariéra

Soutěžící doběhl k hammer boxu a palicí provedl 80 úderů, tunelem pronesl 20kg závaží tam a zpět, transportoval 90kg figurínu a na závěr překonal třímetrovou bariéru.

3. úsek – Výstup na lešení

Nastavovací žebřík soutěžící opřel o lešení, na které následně vystoupal a nahoře vytáhl 20kg závaží. Cestou do cíle ještě napojil proudnici na monitor.

4. úsek – Běh do 18. patra

Poslední disciplínou tohoto fyzicky velmi náročného závodu byl výstup do 18. patra výškové budovy Regionálního centra Olomouc.

6.jpg


 

Výsledková listina: https://tfa.hzscr.cz/mcr23/vysledky.php

Foto: HZS Olomouckého kraje
         HZS Zlínského kraje

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem