HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Letošní Štědrý den měli středočeští hasiči vcelku poklidný

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje zaznamenalo v sobotu 24. prosince 18 událostí, což je nepatrně nad polovinou denního průměru roku 2015. 

000.jpgNa rozdíl od loňského Štědrého dne nemuseli hasiči zasahovat u vážnějších požárů. Dva ze tří letošních se týkaly požáru sazí v komínu a obešly se bez přímých škod a zranění osob. Ve třetím případě šlo o požár plastové popelnice na náměstí v centru Poděbrad se škodou za dva tisíce korun, ke kterému vyjížděla poděbradská prvovýjezdová cisterna před 17. hodinou.

Tradičně nejvíce událostí bylo typu technická pomoc, kdy pětkrát z osmi případů zaměstnalo hasiče otevírání bytů. Třetinu všech událostí tvořily dopravní nehody.

Vážnějšího charakteru byly dvě silniční havárie se zraněním. První se stala časně ráno před šestou hodinou na Kladensku, kdy na silnici za obcí Hostouň ve směru do Hřebče narazilo osobní vozidlo do stromu; hasiči museli řidiče vyprostit pomocí hydraulického nářadí. Krátce po půl jedenácté večer vyjížděla profesionální jednotka z Benešova do Poříčí nad Sázavou, kam po havárii osobního auta u mostu na staré benešovské silnici letěl pro zraněnou řidičku vrtulník.

001.jpg                 002.jpg

Kuriózní nádech měla odpolední kolize řidiče osobního auta, který u čerpací stanice v obci Světice v okrese Praha-východ sjel do příkopu. Hlavní roli hrál určitě alkohol, neboť po příjezdu záchranných složek se viditelně podnapilý muž choval agresivně a napadl přivolané policisty. Na místě zasahovala jednotka HZS Říčany.

Netypický zásah si připsali profesionální hasiči z Kutné Hory, kteří v deset hodin dopoledne v městské části Žižkov zachránili z potoka vyčerpaného promrzlého srnce.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem