HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Krchlebská věž letos v režii Jakuba Pěkného

Jubilejní 15. ročník Krchlebské věže proběhl v sobotu 4. června za velmi pěkného počasí. Tradičního závodu v Krchlebech u Čáslavi se zúčastnilo 95 soutěžících z celé České republiky.  

Už potřetí byl součástí Krchlebské věže výstup na cvičnou věž pomocí jednohákového žebříku jako úvodní část Krajské soutěže HZS Středočeského kraje v požárním sportu, jejíž pokračování bude ve dnech 18. a 19. června ve Vlašimi, kde jsou na programu ostatní disciplíny společně s dobrovolnými hasiči a hasičkami – 100 metrů s překážkami, štafeta a požární útok.

Na loňského vítěze Kamila Bezruče z Ostravy zbyla tentokrát „pouze“ stříbrná medaile. O tu zlatou ho připravil Jakub Pěkný z HZS Ústeckého kraje dvěma vyrovnanými „třináctkovými“ časy a v součtu dvou nejlepších pokusů ze tří zvítězil o téměř tři desetiny sekundy. Bronzový stupínek vybojoval Pavel Hnízdil z Vysočiny. Z domácích závodníků se nejlépe dařilo Martinu Viktorovi, který obsadil 15. místo.

Hlavní soutěž byla tradičně doplněna závodem dvojic, ve kterém zvítězili Václav Novotný s Jakubem Pěkným před Lukášem Honsem a Vladimírem Jankem a dvojicí Vojtěch Fila – Pavel Kubát.

Kompletní výsledky v příloze – červeně kategorie nad 40 let.

mjr. Ing. Pavel Říha
vedoucí pracoviště IZS a služeb
ÚO Kutná Hora

vytisknout  e-mailem