HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Královéhradečtí hasiči zasahovali u výbuchu plynu na Smetanově Nábřeží

Výbuch zcela poškodil jeden byt, dvě osoby skončily v péči zdravotníků. 

   Dnes 30.10. kolem tři čtvrtě na dvě odpoledne byl na operační středisko hasičů nahlášen výbuch plynu v bytě na Smetanově Nábřeží v Hradci Králové.
   Na místo vyjeli profesionální hasiči z centrální požární stanice v Hradci Králové a stanice Hradec Králové – Pražská a také dobrovolní hasiči z Třebše. Po příjezdu k události hasiči zjistili, že se jedná o výbuch plynu v bytě v prvním nadzemním podlaží vícepatrového bytového domu. V době výbuchu se v bytě zdržovaly dvě osoby, konkrétně žena a její dítě. Obě skončily v péči zdravotnické záchranné služby, zdravotníci je na místě ošetřili a posléze převezli do zdravotnického zařízení. Samotný byt byl výbuchem masivně poškozen.
   Hasiči odpojili byt od plynu a elektrické energie a neprodleně provedli průzkum objektu, zda nedošlo ke zranění dalších osob. To se nepotvrdilo. Následně pomocí detekčních přístrojů hasiči měřili koncentraci plynu v dalších bytech. Z preventivních důvodů byly evakuovány osoby ze tří bytů ve vyšších nadzemních podlažích.
   Na místo se dostavil statik, který posoudí míru poškození budovy. Přítomen je také hasičský vyšetřovatel, který by svým šetřením měl přispět k určení příčiny vzniku události.  

Aktualizace, 30.10, 18:00 hodin:

   Později odpoledne statik konstatoval, že nosné konstrukce objektu nejsou poškozené a obyvatelé bytů ve vyšších podlažích domu se mohli vrátit zpět. Příčina události je v šetření Policie ČR, výše vzniklé škody byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun českých.
 

Text: mjr. Mgr. Ondřej Sezima
Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

30.10.-Výbuch-HK-Smet.nábřeží4

30.10.-Výbuch-HK-Smet.nábřeží4 

Detailní náhled

30.10.-Výbuch-HK-Smet.nábřeží3

30.10.-Výbuch-HK-Smet.nábřeží3 

Detailní náhled

30.10.-Výbuch-HK-Smet.nábřeží2

30.10.-Výbuch-HK-Smet.nábřeží2 

Detailní náhled

30.10.-Výbuch-HK-Smet.nábřeží1

30.10.-Výbuch-HK-Smet.nábřeží1 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem