HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Konference Safety Engineering 2012 představí nejnovější poznatky z oblasti bezpečnosti

17.10.2012 v Ostravě - více v banneru napravo dole 

3. mezinárodní vědecká konference Safety engineering 2012, která se uskuteční 17. října 2012 od 9.00 hodin v Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě, je zaměřena na výměnu nejnovějších poznatků a zkušeností předních evropských odborníků z oblasti bezpečnostního inženýrství.
 
Konference zároveň připomíná 10. výročí založení Fakulty bezpečnostního inženýrství na Vysoké škole báňské – Technické univerzitě Ostrava. Klíčová témata jako například bezpečnost provozu, bezpečnost práce a požární ochrana budou na konferenci představena evropskými lídry v daných oborech a přednášky nastíní také současnou vizi Evropské technologické platformy bezpečnosti průmyslu ve specifikaci směřování bezpečnostního výzkumu. Mezi vystupujícími se představí například Dr. Janis Jansz, ředitelka australské národní kanceláře World Safety Organization (WSO), která je mimo jiné nositelkou ocenění Osobnost roku 2001 WSO.
 
Mezinárodní setkání předních odborníků z oblasti průmyslové bezpečnosti nehostí Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB-TU Ostrava poprvé, letos však konference „Safety Engineering 2012“ hodlá propojit zkušenosti předních evropských a českých odborníků z oblasti průmyslové bezpečnosti a zároveň nabídnout odborné veřejnosti a studentům Fakulty bezpečnostního inženýrství interaktivní program v atraktivní lokalitě Národní kulturní památky Dolní oblasti Vítkovic v multifunkční aule Gong. Mezi bohatou nabídkou doprovodného programu účastníci konference uvidí například ukázky činnosti servisního, záchranářského a zásahového robota Hardyho, víceúčelový robotický transportér pro záchranu osob a zásahy v krizových situacích, mobilní měřicí laboratoř imisí, či prezentace diagnostického systému DiANS PF8 pro měření psychické a fyzické zátěže organismu.
 

vytisknout  e-mailem