HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Karviná a Frýdecko-Místecko „předbíhají“ páteční Den požární bezpečnosti

            Již ve středu a čtvrtek 11. a 12.4.2018, tedy dva a jeden den před Dnem požární bezpečnosti tradičně na „pátek třináctého“, si pozvali karvinští profesionální hasiči (HZS MSK) na svou stanici desítky dětí ze zdejších základních škol, aby jejich enormní zájem o hasičskou techniku, ukázky a zázemí stihli během tří dnů – včetně pátku.

            Během středečního a čtvrtečního dopoledne tak navštívilo karvinskou stanici HZS Moravskoslezského kraje celkem 270 dětí a dospělých z karvinských základních škol. Seznámili se s vybavením a technikou stanice a také si prakticky vyzkoušeli některé technické prostředky a speciální oděvy. Nejatraktivnější disciplínou však byla, jako obvykle za pěkného počasí, „práce s vodním proudem“ (tedy stříkání vodou z hadice na cíl), do které se aktivně zapojily i snaživé pedagožky.

            I ve Frýdku-Místku a Třinci bude Den požární bezpečnosti zahájen dříve než v tradiční pátek třináctého. Již ve čtvrtečních podvečerních hodinách (12.4.), kdy budou jednotky z dotčených hasičských stanic ověřovat ve specifických lokalitách průjezdnost požární techniky, přičemž budou letáky upozorňovat na nebezpečí vyplývající ze špatně zaparkovaného vozidla.

Odkazy do noveho okna

DPB2018Karvinactvrtek (1)

DPB2018Karvinactvrtek (1) 

Detailní náhled

DPB2018Karvinactvrtek (2)

DPB2018Karvinactvrtek (2) 

Detailní náhled

DPB2018Karvinactvrtek (3)

DPB2018Karvinactvrtek (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem