HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

K vážné nehodě u Horního Bousova letěl vrtulník

V sobotu 17. března sedmnáct minut po deváté hodině byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámena dopravní nehoda dvou osobních vozidel s následným požárem na obchvatu obce Horní Bousov na Mladoboleslavsku. 

Operační důstojník k události vyslal profesionální jednotky ze stanic Mnichovo Hradiště a Mladá Boleslav a dobrovolné hasiče z Dolního Bousova. Vzhledem k tomu, že se nehoda stala na rozhraní Středočeského a Královéhradeckého kraje, byla o spolupráci v rámci mezikrajské pomoci požádána také jednotka sboru dobrovolných hasičů Sobotka.

Ještě před příjezdem prvních jednotek se okolo jedoucím řidičům podařilo začínající požár zlikvidovat pomocí práškového hasicího přístroje a následně vyprostit zraněné osoby z havarovaných vozidel. Po příjezdu hasičů bylo zjištěno, že zraněni jsou dva dospělí a jedno dítě. Hasiči pomáhali zdravotnické záchranné službě při ošetřování osob, provedli zajištění místa nehody a protipožární opatření na vozidlech.

Protože zranění dítěte bylo vážnějšího charakteru, musel být na místo vyslán vrtulník letecké záchranné služby, který následně malého pacienta transportoval do nemocnice v Hradci Králové. Dospělé osoby byly k dalšímu ošetření transportovány pozemní cestou. Na místo vyjel také člen posttraumatického týmu, který poskytl první psychickou pomoc příbuzným účastníků nehody.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem