HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

K požáru drážní budovy v Libici nad Cidlinou vyjelo pět jednotek

V neděli 2. dubna šest minut před devátou hodinou ranní byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje nahlášen vycházející kouř z bývalého skladu lihovin a piva v areálu nádraží v Libici nad Cidlinou na Nymbursku. 

K místu události vyslal operační důstojník profesionální hasiče ze stanic Poděbrady a Nymburk a jednotky SDH Městec Králové a Libice nad Cidlinou. Vzhledem k tomu, že požárem byla zasažena drážní budova, vyjela také jednotka Hasičské záchranné služby SŽDC Nymburk.

Deset minut od ohlášení události se na místo dostavila první jednotka, která potvrdila požár štítové dřevěné stěny a části střechy. Hasiči požár lokalizovali za necelou půlhodinu pomocí vysokotlakého proudu. Po příjezdu drážní jednotky bylo z preventivních důvodů vypnuto napájení troleje, která byla nejblíže zasaženému domu. Poté zásah pokračoval pomocí výškové techniky, kdy byla část střechy rozebrána a následně prolita vodou.

Příčina vzniku požáru bude předmětem dalšího vyšetřování, ale jednou z pravděpodobných verzí je nedbalost při kouření. Přímé škody vyčíslil vyšetřovatel na 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty na trojnásobek.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem