HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

K požáru bytového domu ve Slaném se sjelo sedm jednotek

Ve středu 2. května patnáct minut po osmé hodině ranní přijala tísňová linka HZS Středočeského kraje několik oznámení o požáru bytového domu v Ouvalově ulici ve Slaném. 

mapa.jpg

Operační důstojník k události vyslal profesionální hasiče ze Slaného a Kladna a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Brandýsek, Pchery, Plchov, Smečno a Zlonice. Zároveň byl vzhledem k většímu počtu jednotek vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Na místě se sjelo celkem osm cisternových automobilových stříkaček a dva kusy výškové techniky.

Průzkum odhalil rozvinutý požár střechy a podkroví třípatrového objektu, který je tvořen dvěma spojenými domy, z nichž byla značná část po kompletní rekonstrukci. Hasiči a policisté z domu vyvedli čtrnáct osob, z toho sedm dětí, a psa. Nikdo z evakuovaných nájemníků nebyl zraněn ani se nenadýchal zplodin hoření, takže přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby nemusela nikoho ošetřovat.

Hasiči natáhli vnitřkem budovy dva proudy a další nasadili z automobilové plošiny. Požár se jim podařilo lokalizovat ve tři čtvrtě na deset, to znamená po hodině a půl po ohlášení. Zásah, který probíhal v dýchací technice, pokračoval poměrně náročným rozebíráním střešní krytiny, vyhledáváním skrytých ohnisek a jejich postupným dohašováním.

Kolem poledne začal velitel zásahu redukovat jednotky, které se začaly vracet na své základny. Likvidaci požáru ohlásil na operační středisko pár minut po půl jedné. Ouvalova ulice byla po celou dobu uzavřena, což ve městě způsobilo značné dopravní komplikace.

Na objasnění příčiny vzniku požáru a stanovení výše škody spolupracují vyšetřovatelé HZS s kriminální policií, neboť zřejmě půjde o větší částku.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem