HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

K havárii osobního auta u Mnichova Hradiště letěl vrtulník

V neděli 30. července krátce před třináctou hodinou se na 60. kilometru dálnice D10 ve směru z Prahy do Turnova stala vážná dopravní nehoda osobního automobilu s tříčlennou posádkou. 

Operační středisko HZS Středočeského kraje k události vyslalo profesionální jednotky ze stanic Mladá Boleslav a Mnichovo Hradiště. Na místo také vyjeli velitel čety a vyšetřovatel.

Průzkumem bylo zjištěno, že vozidlo patrně ve vysoké rychlosti vyjelo z dálnice a přerazilo několik stromů na travnatém svahu. Následně zůstalo na kolech v příkopu. Dvě zraněné osoby opustily zdemolovaný vůz samy, ale na zadním sedadle zůstala zaklíněna mladá žena. Hasiči použili k jejímu vyproštění hydraulické vyprošťovací zařízení. V průběhu celého zásahu obě jednotky spolupracovaly s několika posádkami zdravotnické záchranné služby.

Vzhledem k vážnému zranění vyproštěné osoby byl na místo povolán záchranářský vrtulník, který pak pacientku transportoval do nemocnice v Liberci. Kvůli jeho přistání byl na dálnici směrem do Turnova zastaven provoz. Příčinu nehody vyšetřuje Policie ČR.

por. Ing. Michal Macoun
vyšetřovatel požárů
ÚO Mladá Boleslav

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem