HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Huggy Puppy jako nový prostředek pro intervenci dětí také u Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje

Huggy Puppy neboli objímání plyšové hračky je nyní další z metod, kterou do psychosociální pomoci zařadil rovněž Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje (HZS MSK). Cílem této intervence je především ulevit malým dětem, přibližně ve věku od dvou do sedmi let. 

Tato jednoduchá a hravá technika pomáhá dětem především tak, že si hračka s dítětem vytvoří jakýsi důvěrný vztah a dává mu pocit jistoty, bezpečí a tím napomáhá lépe zvládnout stres a prožité trauma. Během setkání tedy dítě dostane plyšovou hračku, ke které se pojí i krátký příběh. Smyslem tohoto příběhu je pak vtažení dítěte do jeho samotného děje, jehož vyústěním je ukázka, jak hračku objímat a jak jí má být samotné dítě objímáno. Poté už jen dítě povzbuzujeme nebo se edukují rodiče, aby se o hračku dítě staralo a nezapomínalo na ni.

Plyšové hračky darovala HZS MSK firma YOUNG4ENERGY s.r.o., v čele s jednatelem Mgr. Romanem Mendrygalem a jak uvádí vedoucí psychologického pracoviště mjr. PhDr. Dagmar Fišerová „je to jednoduchá hravá technika, díky které se dětem lépe podaří zvládnout stres, své strachy a zotavit se z prožitého. Hodnocením intervence Huggy Puppy se věnovalo Adlerovo centrum pro výzkum dětského vývoje a psychopatologie. Výsledky následného hodnocení ve studii dospěly k závěru, že tento typ intervence je účinný při snižování symptomů souvisejících se stresem, a to  v širokém spektru stresových reakcí.“

Odkazy do noveho okna

2024_03_15_Huggy_puppy_1

2024_03_15_Huggy_puppy_1 

Detailní náhled

2024_03_15_Huggy_puppy_2

2024_03_15_Huggy_puppy_2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem