HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Havárie autobusu s dětmi se obešla bez zranění

V pátek 13. ledna v 7.49 hodin přijalo Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje informaci o havárii autobusu s dětmi na silnici mezi obcemi Toušice a Kouřim na Kolínsku. 

Na místo byly vyslány profesionální jednotky z Kolína a Uhlířských Janovic se dvěma cisternovými vozy a vyprošťovacím automobilem. Podle řidiče sjel autobus při míjení protijedoucího auta na úzké silnici pravými koly do příkopu a zůstal mírně nakloněný se zablokovanými dveřmi, převrácení ale nehrozilo. Navíc měl autobus levá zadní kola ve vzduchu pár centimetrů nad povrchem komunikace, neboť uvízl na hraně mezi vozovkou a příkopem.

Velitel zásahu dal příkaz k vysklení bočního okna jako nouzového východu, kterým bylo evakuováno 24 dětí, 4 dospělé osoby i řidič autobusu, všichni bez zranění. Následně bylo vozidlo vytaženo na silnici a děti se mohly vrátit zpět, aby alespoň v relativně teplejších podmínkách vyčkaly na příjezd náhradního autobusu, který řidič přivolal přes dispečink.

Po příjezdu rezervního spoje celá skupina přestoupila a se zpožděním necelé hodiny a půl pokračovala do cíle své cesty. Událost si pak převzala dopravní policie a obě jednotky se vrátily na své základny.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem