HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasičtí sportovci ve vysílání Českého rozhlasu

Hasiči z Jičína hovořili nejenom o svém úspěšném vystoupení v soutěži ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel na Slovensku. 

   Reprezentační družstvo hasičů z Královéhradeckého kraje (územní odbor Jičín) v disciplíně vyprošťování osob z havarovaných vozidel přijalo pozvání do ranního vysílání Českého rozhlasu Hradec Králové dne 27. září 2016.
   Družstvo se dostavilo v kompletní sestavě, tedy nprap. Karel Ponikelský jako vedoucí družstva a dále pprap. Petr Votoček, nstržm. Tomáš Višňar, nstržm Roman Pelc a nstržm. Josef Ulrich, DiS. Hasiči hovořili v živém vstupu o svém úspěchu v soutěži ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel, které se uskutečnilo 6. září v Banské Bystrici na Slovensku a kde družstvo z Jičína zvítězilo. Ve studiu ovšem došlo i na další zajímavá témata, jako je například profesní motivace hasičů nebo spolupráce profesionálních a dobrovolných jednotek hasičů u zásahů. Na dotaz redaktora, proč si vybral právě profesi hasiče a co ho na této profesi baví, odpověděl velitel Karel Ponikelský: „Na práci u hasičů mě samozřejmě baví pomáhaní ostatním lidem a také je v tom vždy trochu adrenalinu, nikdy nevíme, co přesně se bude ten den ve směně dít.“
   Reprezentační družstvo hasičů z územního odboru Jičín se dlouhodobě řadí k nejlepším soutěžním týmům na regionální úrovni a opakovaně se účastnilo také mistrovství České republiky v této disciplíně. K jejich největším úspěchům patří první místo na regionální soutěži ve vyprošťování v letech 2012 a 2014 a dále vítězství na tradičním Memoriálu Pavla Snopka a Jozefa Dobríka s mezinárodní účastí na Slovensku v letech 2009 a 2016.         

   Záznam rozhlasového pořadu s účastí soutěžního družstva hasičů z Královéhradeckého kraje je k dispozici zde
 

Text: mjr. Mgr. Ondřej Sezima (HZS Královéhradeckého kraje)
Foto: Český rozhlas Hradec Králové

Odkazy do noveho okna

Hasiči HZS KH kraje v ČR HK

Hasiči HZS KH kraje v ČR HK 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem