HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasičsko - záchranářské cvičení

Ze soboty 11. října na neděli 12. října se konalo v obci Přestavlky u Čerčan hasičsko – záchranářské cvičení. Za krajské ředitelství HZS Středočeského kraje se cvičení zúčastnili příslušníci z oddělení Krajského operačního a informačního střediska Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje (KOPIS) s velitelsko – spojovým vozidlem (VeA) Ford Tranzit. 

Úkolem výjezdové skupiny bylo zajistit a vyhodnotit na místě radiové spojení se cvičícími. Letošní ročník cvičení byl mimo jiné zaměřen i na správný způsob vedení rádiové komunikace s KOPIS. K tomuto úkolu byl využit VeA s integrovanými radiostanicemi a satelitním připojením k internetu pro zajištění datové komunikace s využitím informační podpory operačního střediska. Během cvičení bylo ověřeno, že většina zúčastněných jednotek kategorie JPO III. a JPO V. je při rádiové komunikaci s KOPIS na velmi dobré úrovni. Zaznamenané nedostatky byly ihned po provedení úkolu vyhodnoceny, byl proveden rozbor úkolu a případné udělení trestných bodů za přítomnosti všech zúčastněných jednotek.

Uspořádané cvičení z našeho pohledu splnilo očekávání a získané zkušenosti nepochybně budou přínosem při další spolupráci při řešení skutečných mimořádných událostí.

Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje
 

vytisknout  e-mailem