HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči se účastnili neobvyklého školení

(24.03.2023) Tématem byl úsek drog. 

Tento týden absolvovali zástupci profesionálních hasičů HZS Zlínského kraje unikátní instrukčně metodické zaměstnání s teoretickou a praktickou částí zaměřenou na události, při kterých jsou u prohlídek domovních či nebytových prostor nalezeny nelegální drogové laboratoře.

Školení zorganizovali kriminalisté Krajského ředitelství policie Zlínského kraje a účastnili se ho policisté ze Zlínského kraje zabývající se kriminalitou na úseku drogové problematiky, státní zástupci, policejní pyrotechnici, vedení Národní protidrogové centrály a profesionální hasiči.

Po teoretické části, kde hasiči prezentovali své činnosti a technické vybavení k zásahům u těchto událostí, měli hasiči možnost vyzkoušet si simulovaný zásah a vzájemnou spolupráci s policisty. Úkolem hasičů tak bylo postavit a obsluhovat dekontaminační zónu či zajistit ochranné pomůcky HZS pro potřeby policistů, zasahujících na místě činu včetně správného nasazení těchto ochranných pomůcek. Hasiči oblečení v ochranných oblecích vstupovali i do zamořeného prostoru, kde plnili úkoly pro Policii ČR. Následně prováděli dekontaminaci osob, které zasahovaly na místě činu.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

6.jpg
 

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem