HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči odstraňovali popadané stromy. Situace ale nebyla nijak dramatická

(24.2.2017) Dopolední zásahy jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů v některých částech kraje. 

Silný vítr zasáhl v nočních hodinách i území Zlínského kraje. Do ranních hodin ale hasiči nemuseli řešit žádnou událost, která by měla souvislost s aktuálním počasím.

V dopoledních hodinách byly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů vyslány k několika zásahům, kdy došlo k pádu stromů na komunikace. Všechny události se obešly bez vzniku vážných škod, ohrožení života nebo zdraví osob a způsobily jen krátkodobé komplikace v silniční dopravě.

V osm hodin ráno zasahovali profesionální hasiči ze stanice Luhačovice na hlavní komunikaci z Luhačovic směrem na Horní Lhotu, kde větve spadlého stromu zatarasily jeden z jízdních pruhů silnice. Větve hasiči rychle pořezali a uklidili z vozovky.

Ve stejnou dobu odstraňovali dobrovolní hasiči z obce Hošťálková na Vsetínsku popadané stromy na komunikaci ve směru na lokalitu Troják. Při pádu stromů došlo k poškození svodidel u komunikace.

Strom, který zablokoval komunikaci, odstraňovali také profesionální a dobrovolní hasiči ze Slavičína na Zlínsku. K události došlo před devátou hodinou v části Slavičín – Hrádek na Vlárské dráze. V první fázi zásahu hasiči odtáhli strom pomocí navijáku ke krajnici komunikace, kde ho následně rozřezali.

V 09:46 hodin vyslal operační důstojník jednotku dobrovolných hasičů ze Starého Hrozenkova k odstranění dvou smrků, které zatarasily komunikaci u obce Žítková na Uherskohradišťsku.

K dalšímu spadlému stromu vyjížděli v 10:49 hodin hasiči jednotky města Rožnov pod Radhoštěm. K události došlo na ulici Pletařská.

Autor: por. Bc. Libor Netopil, tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

01 Slavičín

01 Slavičín 

Detailní náhled

02 Slavičín

02 Slavičín 

Detailní náhled

03 Luhačovice

03 Luhačovice 

Detailní náhled

04 Luhačovice

04 Luhačovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem