HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči na Vsetínsku soutěžili ve vyprošťování u dopravních nehod

(27.04.2023) A bylo se opravdu na co dívat. 

Během čtvrtečního dopoledne mohli lidé u stanice profesionálních hasičů ve Vsetíně shlédnout XI. ročník územního kola soutěže jednotek HZS Zlínského kraje ÚO Vsetín ve vyprošťování u dopravních nehod. Velká podívaná to byla i pro žáky základních škol a děti mateřských školek, které soutěžícím fandili a po jejich výkonu je odměnili potleskem.

7.JPG

Soutěžilo celkem šest družstev, a to ze stanic Vsetín a Valašské Meziříčí, a to vždy jedno družstvo z každé směny po čtyřech příslušnících.

Úkolem každého čtyřčlenného družstva bylo provedení průzkumu a zvolení taktiky zásahu a techniky pro vyproštění zraněné osoby. Hlavními úkoly bylo zajištění místa dopravní nehody a správná a účinná stabilizace vozidla. Poté soutěžní družstva nejšetrnějším způsobem vyprostila figuranta z nehodou deformovaného vraku vozidla. Vše v časovém limitu dvaceti minut.

Nejlépe se s daným úkolem popralo družstvo složené z příslušníků ze směny „B“, sloužící na stanici ve Valašském Meziříčí. Osobně jim pogratuloval ředitel Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje plk. Ing. Vít Rušar a popřál jim mnoho úspěchů v oblastním kole, které se letos uskuteční v Přerově, a to 17. května.

Velké poděkování patří všem sponzorům soutěže.  

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

11.JPG
 

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem