HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiče začínají zaměstnávat likvidace rojů hmyzu.

Odpoledne hasiči zasahovali ve Zlíně a v Holešově. 

S příchodem teplého a slunečného počasí se každý rok začínají objevovat roje bodavého hmyzu, které se usazují v místech, kde se pohybuje větší množství osob nebo přímo na veřejných a soukromých objektech. Často pak ohrožují především děti, seniory nebo alergiky. K jejich odchytu nebo likvidaci jsou pak často vysílány jednotky profesionálních hasičů. Jen v dnešních odpoledních hodinách zasahovali hasiči na třech místech výskytu rojů včel.
 
Jako první vyjela 12:08 hodin jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín na ulici Antonínova, kde se na bříze v blízkosti zdravotnického zařízení usadil roj včel. Část roje se hasičům podařilo odchytit, zbytek se rozletěl do okolí.
 
Další roj likvidovala po třinácté hodina na ulici Pod Rozhlednou jednotka hasičů statutárního města Zlína. Roj se usadil na objektu rodinného domku, ve kterém byla alergická osoba. Roj včel hasiči zlikvidovali pomocí sprejů.
 
Třetí zásah provedla jednotka profesionálních hasičů před patnáctou hodinou na ulici Bezručova v Holešově. Roj se usídlil v blízkosti školy a ohrožoval okolo chodící děti. Větší část roje hasiči odchytili, zbytek likvidovali pomocí sprejů.
 
Vzhledem k předpovědi počasí lze předpokládat, že výjezdů hasičů může přibývat. Chceme ale veřejnost upozornit, že hasiči zasahují především v okamžiku bezprostředního ohrožení osob a odchycené roje jsou zpravidla likvidovány. Nutnost výjezdu hasičů lze při oznámení konzultovat s operátory našich tísňových linek.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
            tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem