HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Fiktivní požár v mělnickém Centru seniorů prověřil složky IZS

V úterý 9. května dopoledne pár minut po desáté hodině byl na linku tísňového volání HZS Středočeského kraje oznámen požár pokoje v Centu seniorů v Mělníku. 

Informaci zavolala prostřednictvím linky 112 obsluha recepce, kam je svedena elektronická požární signalizace. Obsluha zároveň potvrdila, že v budově se nachází asi 100 osob se sníženou pohyblivostí.

K události tak ihned zamířily všechny hlavní složky integrovaného záchranného systému. Z centrální stanice v Mělníku vyrazili hasiči se dvěma automobilovými cisternami, velitelským a protiplynovým vozidlem a automobilovou plošinou. Zároveň vyjel i řídící důstojník územního odboru. Současně byl vyhlášen poplach i jednotkám sboru dobrovolných hasičů obcí Mělník Blata, Mělník Mlazice, Mělník Vehlovice – Chlumek a Všetaty.

Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že z bytu ve čtvrtém patře vychází kouř a bude nutné provést evakuaci zasaženého patra. Velitel zásahu rozdělil zasahující hasiče na dvě průzkumné skupiny s tím, že každá z nich šla po jednom ze schodišť, zároveň byla natažena dopravní a útočná vedení.

Hasičům v dýchací technice se při průzkumu s termokamerou podařilo postupně najít všechny zraněné osoby a evakuovat je ze zakouřených prostorů před budovu, kde si je do péče postupně převzala zdravotnická záchranná služba, která je nejprve roztřídila podle druhu zranění a následně ošetřila. Zároveň byla postiženým osobám poskytnuta posttraumatická péče.

K místu události se následně dostavili členové Českého červeného kříže, kteří se aktivně zapojili do posttraumatické péče a zraněným osobám rozdali deky. Cílem celého cvičení bylo prověření všech zasahujících složek v prostorách s velkým počtem imobilních osob.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem