HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dva noční požáry osobních automobilů

Dva noční požáry osobních automobilů likvidovali moravskoslezští hasiči o víkendové noci ze soboty na neděli. Při obou požárech nedošlo k žádnému zranění osob, škoda je v desítkách tisíc korun.

První z požárů se stal v sobotu 2. prosince 2017 v obci Bruzovice na Frýdeckomístecku. Technické problémy osobního automobilu Fiat přiměli jeho posádku zastavit na silnici za obcí Bruzovice a pak již jen bezmocně sledovat, jak zpod kapoty v přední části vyšlehly plameny a postupně zachvátily celý automobil. I když se jednalo o automobil jezdící na LPG, nedošlo naštěstí k poškození nebo explozi nádrže na zkapalněný propan-butan. Požár zlikvidovali hasiči HZS MSK ze stance Nošovice a dobrovolní hasiči z obce Sedliště.

Druhý požár se odehrál v obci Vřesina na Hlučínsku. V neděli 3. prosince 2017 v noci, v 03:55 hodin, byl na operační a informační středisko ohlášen požár zaparkovaného osobního automobilu. I tentokrát se jednalo o osobní automobil Fiat. Požárem byla zasažena přední pravá strana vozidla v motorovém prostoru. Na likvidaci požáru se podílela jednotka HZS MSK ze stanice Hlučín a dobrovolní hasiči z obce Vřesina.

Oba požáry se obešly bez zranění a u obou případů byla jako příčina stanovena technická závada. Škoda obou požárů byla stanovena na 85 tisíc korun.  

por. Ing. Marek Gašparín, Ph.D.
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

Odkazy do noveho okna

2017_12_03_dva_pozary_OA_Vresina_01

2017_12_03_dva_pozary_OA_Vresina_01 

Detailní náhled

2017_12_03_dva_pozary_OA_Vresina_02

2017_12_03_dva_pozary_OA_Vresina_02 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem