HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Druhý stupeň poplachu byl vyhlášen při požáru střechy rodinného domu a hospodářské budovy v Dlouhé Vodě

Devět hasičských jednotek bojovalo v pátek 12. ledna 2024 večer s rozsáhlým požárem střešní konstrukce rodinného domu a hospodářské budovy v Dlouhé Vodě u Města Albrechtice na Bruntálsku. 

Požár byl na tísňovou linku ohlášen patnáct minut po devatenácté hodině. K zásahu byly vyslány profesionální hasičské jednotky ze stanic Krnov a Bruntál, spolu s nimi pak dobrovolní hasiči z Jindřichova, Města Albrechtice, Slezských Rudoltic, Vrbna pod Pradědem, Osoblahy, Třemešné a Krnova.

Už při příjezdu hasičů na místo události šlehaly ze střechy objektu plameny. Velitel zásahu vyhlásil 2. stupeň požárního poplachu, nasazeny byly tři vodní proudy i výšková technika.

Vodu hasiči na místo události dováželi kyvadlově z čerpacích stanovišť - ta zřídili na řece a u hydrantu ve Městě Albrechtice.

V průběhu zásahu jednotky vynesly z domu 10kilogramovou propanbutanovou láhev. Dvě třetiny střechy zděného objektu o půdorysu přibližně 25 × 12 metrů se propadly, hasičům se podařilo zachránit část uskladněné zahradní techniky.

Vyšetřovatel předběžně vyčíslil škodu na 5 milionů korun, uchráněné hodnoty na dva miliony. Příčina vzniku požáru je v šetření, na místě pracují vyšetřovatelé hasičů i policie.

Při požáru nebyl nikdo zraněn, jeden člověk dům opustil ještě před příjezdem hasičů.

Odkazy do noveho okna

pozar_budovy_Dlouha_Voda_3

pozar_budovy_Dlouha_Voda_3 

Detailní náhled

pozar_budovy_Dlouha_Voda_1

pozar_budovy_Dlouha_Voda_1 

Detailní náhled

pozar_budovy_Dlouha_Voda_2

pozar_budovy_Dlouha_Voda_2 

Detailní náhled

pozar_budovy_Dlouha_Voda_4

pozar_budovy_Dlouha_Voda_4 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem