HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dovolenou přerušila dopravní nehoda, zraněná holčička dostala dráčka Záchranáčka

V neděli hodinu po poledni zasahovali hasiči u dopravní nehody osobního automobilu na sjezdu z dálnice u města Otrokovice v okresu Zlín. 

Dispečink záchranné zdravotnické služby ve Zlíně informoval dne 28. 6. 2015 ve 13:06 hodin operační středisko hasičů o dopravní nehodě osobního vozu u sjezdu z dálniční komunikace R55 do města Otrokovice. Hasiči byli také informování, že ve voze je zaklíněná jedna osoba. Na místo nehody byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z požární stanice v Otrokovicích, která vyjela s jednou automobilovou stříkačkou.
 
K havárii přijeli hasiči a sanitka záchranářů téměř současně. Hasiči poskytli zraněným předlékařskou pomoc a dále záchranářům pomohli s naložením zraněných osob do sanitky.
 
Havarované vozidlo bylo VW Passat a v době nehody ve voze byly tři dospělé osoby a jedno dítě. Všechny osoby spolu jeli na dovolenou. Zraněná osádka havarovaného vozu byla sanitkou odvezena k dalšímu vyšetření do nemocnice ve Zlíně. Zraněná holčička dostala od hasičů dráčka Záchranáčka.
 
Policie České republiky provedla zadokumentování nehody a hasiči se svým vozidlem vytvořili ochrannou zónu pro vozidlo odtahové služby. Při manipulaci s havarovaným vozem uniklo menší množství provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem. Po naložení havarovaného vozu hasiči provedli úklid vozovky a vrátili se zpět na stanici.
 
Během zásahu nedošlo k poškození techniky ani ke zranění zasahujících hasičů.
 
Autor: nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem