HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Do garáže museli hasiči vniknout násilím.

(27.8.2015) Včera po desáté hodině noční zasahovaly dvě jednotky hasičů na místě požáru garáže v Otrokovicích – Kvítkovicích.  

Cestou Policie ČR obdrželo včera v 22:05 hodin operační středisko profesionálních hasičů ve Zlíně oznámení o požáru v prostoru garáže v městské části Otrokovice – Kvítkovice. Na místo hlášené události vyrazila jednotka profesionálních hasičů stanice Otrokovice a současně byl vyhlášen požární poplach také jednotce místních dobrovolných hasičů.
Podle upřesnění velitele zásahu se jednalo o požár v interiéru dvou garážových stání pod objektem rodinného domu. Po násilném vniknutí do prostoru garáže bylo v silně zakouřeném prostoru cítit sálavé teplo, plamenné hoření ale viditelné nebylo. Hasiči prostor garáží odvětrali a ochladili pomocí vysokotlakého proudu. Následně bylo zjištěno, že ohnisko požáru se nacházelo v přední části jednoho ze zaparkovaných osobních vozidel.
 
Podle prvotních zjištění požár, který poškodil jedno osobní vozidlo a interiér garáže, způsobil škodu ve výši asi 155.000,- Kč. Hasiči uchránili další majetek v hodnotě přesahující čtyři miliony korun. Okolnostmi vzniku požáru se zabývají policisti a vyšetřovatel hasičů.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
            tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem