HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Den bezpečné Příbrami na Nováku navštívily tisíce lidí

V pátek 15. června se konal tradiční Den bezpečné Příbrami, kde svoji práci prezentoval i příbramský územní odbor Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje. 

Ve sportovním areálu Nový Rybník každoročně představují složky IZS svoji činnost včetně techniky, kterou ke své práci využívají. K vidění nebyly jen statické ukázky, ale i praktické předvedení běžné práce hasičů – vyprošťování osob z havarovaného vozidla, hašení osobního automobilu nebo činnost lezecké skupiny.

Velkému náporu velkých i malých návštěvníků čelil kouřový stan, kde si především děti mohly vyzkoušet, jak se hasič cítí při zásahu v prostředí se sníženou viditelností. Své znalosti z oblasti ochrany člověka před mimořádnými událostmi si děti ověřily a případně i doplnily ve stánku rizik.

Kromě profesionálních a dobrovolných hasičů se velmi povedené akce zúčastnilo mnoho dalších složek a subjektů, které mají v oblasti prevence a bezpečnosti své místo. Ukázkami činnosti se tak návštěvníkům za opakovaného potlesku představila nejen Policie ČR, Městská policie Příbram a Městská policie hlavního města Prahy, ale také Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje, Armáda ČR, Celní správa Příbram, Vězeňská služba ČR, Český červený kříž, kynologové i další zájmové spolky a organizace.

         

Program zpestřilo i několik vystoupení bubenické skupiny Groove Army, která dokázala výborně navodit atmosféru k jednotlivým ukázkám a rozproudit krev v žilách diváků.

mjr. Mgr. Kristýna Vojtíšková
územní odbor Příbram
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem