HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Cvičení v pivovaru ve Velkých Popovicích prověřilo hasiče i zaměstnance

V pondělí 13. března okolo půl deváté se pivovarem ve Velkých Popovicích rozezněl poplach, který oznámil únik čpavku, což pro všechny zaměstnance vždy znamená evakuaci celého areálu. 

Operační důstojník vyslal na místo události profesionální hasiče ze stanice Říčany a dobrovolné jednotky z Těptína a Velkých Popovic. V době příjezdu první jednotky už byl areál vyklizen a veliteli zásahu bylo sděleno, že došlo k nezjištěnému úniku čpavku ve strojní části, kde se pravděpodobně bude nacházet i jeden zaměstnanec, který je pohřešován a v době nehody se pohyboval v daném místě.

Hasiči ihned vytyčili nebezpečnou zónu a začali se stavbou dekontaminační linky. Současně s tím si už ostatní příslušníci navlékali ochranné přetlakové obleky, ve kterých následně strojovnu prozkoumali. Po chvilce hasiči nalezli pohřešovanou zraněnou osobu, kterou evakuovali do bezpečné zóny.

Následovalo simulované zkrápění unikajícího čpavku a dekontaminace zasahujících příslušníků i použitého materiálu. Poté bylo provedeno vyhodnocení prověřovacího cvičení, o kterém dopředu nevěděli hasiči ani zaměstnanci pivovaru.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem