HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Cvičení IZS omezí v pátek odpoledne dopravu v centru Opavy

Složky integrovaného záchranného systému (IZS) připravují na páteční odpoledne 30.5.2014 do Opavy velké taktické cvičení spojené se simulací úniku amoniaku z areálu firmy Bidvest. Součástí cvičení bude prověření uzavření dopravy ve velmi frekventované Těšínské ulici, vedoucí do (a z) centra města.
 
Předpokládá se, že tento pátek zhruba od 14 do 15 hodin bude uzavřena doprava v Těšínské ulici v obou směrech, včetně autobusové a trolejbusové dopravy, teprve od 15 do 16 hodin bude uvolněn jeden pruh z centra Opavy. Uzávěra bude platit od kruhového objezdu u Globusu až po centrum města, omezení se bude se týkat i několika ulic v centru Opavy (viz informační leták).
 
Organizátoři cvičení radí řidičům, aby se centru Opavy a Těšínské ulici v pátek odpoledne raději vyhnuli a využili objízdné trasy. Například při cestě přes Opavu ve směru z Ostravy dál na západ (na Bruntálsko, Krnovsko) by měli řidiči vyjet z kruhového objezdu u Globusu nahoru po silnici I/11 a pak projet okrajem Opavy (Kateřinkami) kolem Stříbrného jezera (ulice Hlučínská, Vrchní, Rolnická a Palhanecká), kde se dostanou ke kruhovému objezdu na západním okraji města. Stejná rada platí i pro opačný směr.
 
Do taktického cvičení se zapojí jednotky hasičů, především z Hasičského záchranného sboru MSK, Zdravotnická záchranná služba MSK, Policie ČR, Městská policie Opava, zaměstnanci firmy Bidvest (bývalé Nowaco) a také krizový štáb ORP Opava. Při cvičení bude simulován únik amoniaku ven z areálu firmy.

vytisknout  e-mailem