HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Co nezničily plameny, to zasáhly saze a sálavé teplo.

Odpolední požár osobního vozidla na ulici tř. Tomáše Bati ve Zlíně. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů.  

Přesně ve 14:00 hodin byl vyhlášen požární poplach jednotkám profesionálních hasičů centrální stanice Zlín a městských hasičů ze Zlína -  Prštného. Jednotky byly vyslány na místo hlášeného požáru osobního vozidla, ke kterému došlo na hlavní zlínské komunikaci tř. Tomáše Bati.
 
I když jednotky byly na místě během několika minut, stačil požár zcela zničit motorový prostor a přední část interiéru osobního vozidla zn. Ford. Už při svém příjezdu viděli hasiči sloup hustého kouře, který stoupal z místa události.
 
První zahájili hasební zásah hasiči městské jednotky. Za použití vysokotlakého proudu se jim podařilo požár do šesti minut lokalizovat. Profesionální hasiči rozvinuli jako zálohu další vysokotlaký proud pro případ, že by se intenzita hoření zvýšila. K tomu už ale nedošlo. O intenzitě hoření svědčila i díra, která zůstala vypálená v povrchu vozovky pod automobilem.
 
Jak uvedla řidička vozidla, před zastavením u semaforu byla slyšet rána z motoru, který se následně samovolně zastavil. Při pokusu o nastartování se z motorového prostoru začal šířit černý kouř a následně vyšlehly i plameny.
 
Přesnou příčinu vzniku požáru a výši způsobené škody bude zjišťovat vyšetřovatel hasičů, který byl na místo události povolán velitelem zásahu. Celá událost se obešla bez zranění osob.
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
            tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem