HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Chata na Jílovsku byla zapálena úmyslně

Požár dřevěné chaty v rekreační oblasti obce Libeř, která leží asi čtyři kilometry severně od Jílového u Prahy v okrese Praha-západ, byl středočeským hasičům nahlášen v pátek 16. prosince po půl třetí odpoledne. 

mapa.jpg

Operační středisko na místo vyslalo profesionální hasiče ze stanic v Jílovém a Říčanech a jednotky SDH obcí Jílové a Zvole. Celkem se k události sjelo pět cisternových automobilových stříkaček, automobilová plošina a další technika, včetně vozidla vyšetřovatele požárů. Přítomna byla také hlídka Policie ČR.

Hasiči v dýchací technice plameny lokalizovali dvěma proudy C asi po čtyřiceti minutách od příjezdu a následně nasadili i přetlakovou ventilaci na odvětrávání objektu. Za dalších třicet minut se jednotkám podařilo požár zlikvidovat.

Na stavební části a na vybavení chaty vznikla požárem škoda ve výši 200 tisíc korun, stejnou částkou byly vyčísleny i uchráněné hodnoty. K objasnění vzniku události byl povolán také policejní kynolog se psem vycvičeným k vyhledávání akcelerantů hoření, který označil jedno místo. Na základě toho tak byla příčina stanovena jako úmyslné zapálení. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

nprap. Bc. Zdeněk Stoklasa
vyšetřovatel požárů
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem